Hogyan lehet a biotracking segítségével kézbe venni az egészségét

Az Uslim hivatalos webhelye – Felhasználói vélemények, ár és vásárlási hely

Dr. Ford rámutatott, hogy számos tanulmány beszámol arról, hogy a kék fény csökkentheti a melatonintermelést és késlelteti az elalvást, és esetleg megzavarhatja az alvást. „A valós életben azonban az összhatás csekélynek tűnik” – mondta. „Például egy e-könyv olvasása lefekvés előtt, öt éjszakán át, átlagosan 55%-kal csökkentette a melatonint. Az összesített eredmény azonban az volt, hogy 10 perccel megnőtt az elalvás, a REM-alvás 10 perccel csökkent, és nem történt más alvásváltozás. Ez nem nagy ügy.”

Ezenkívül Dr. Wu megjegyezte, hogy lehet, hogy nem csak önmagában könnyíti meg éjszaka. „Amikor éjszakai képernyőkről van szó, a kék fényt elzáró szemüveg viselése nem lehet az egyetlen szempont” – mondta. „Az újabb kutatások azt mutatják, hogy a képernyő előtt eltöltött idő az alvást is megkérdőjelezi azáltal, hogy lerövidíti az alvásidőt, valamint túlzottan stimulál bennünket az elfogyasztott tartalom révén, ami megnehezíti az elalvást.”

Ha alvászavarban szenved, például álmatlanságban, műszakban végzett munkazavarban vagy késleltetett alvási fázisban, a tudomány azt mutatja, hogy előnyös lehet a kékfény blokkolók viselése akár néhány órával lefekvés előtt is, különösen akkor, ha sok időt tölt a digitális képernyők nézegetésével este. Ez jelezheti szervezetének, hogy felszabadítsa a melatonint, így akkor tud a legjobban elaludni, ha a feje a párnának ütközik.

Ha nincs alvászavara, de időzónák között utazik, a kékfény-blokkolók viselése segíthet a cirkadián ritmusának könnyebben alkalmazkodni az új időhöz.

Ha jelenleg egyik sem vonatkozik Önre, az ítélet az, hogy a kék fényt blokkoló szemüveg jót tesz az alvásnak, vagy nem. Viselésük azonban biztosan nem árt. Ezért, ha kíváncsi vagy, próbáld ki. Ne felejtsen el olyan márkát választani, amely bizonyítja szemüvegének hatékonyságát, és ideálisan sárgára, borostyánsárgára vagy narancssárgára színezi a legjobb eredmény érdekében.

Az a feltevés, hogy az öregedés nem más, mint egy lehetőség, évről évre egyre nagyobb lendületet kap, és Dr. David Sinclair ennek az ötletnek az élén áll. Dr. Sinclair neves harvardi professzorként és az „Élettartam” című könyv legkelendőbb könyvének szerzőjeként az öregedés titkainak megfejtésének és az egészségi állapot meghosszabbításának módozatainak megtalálásának szentelte karrierjét.

A legfontosabb elvitelek:

A podcastjához tartozó könyvben Dr. Sinclair és társszerzője, Matthew LaPlante nyolc szemet nyitó epizódot adnak az öregedésről és annak megelőzésének vagy akár visszafordításának módjáról.

Dr. David Sinclair úttörő munkája

Dr. Sinclair kutatásai során felfedezte, hogy sok olyan betegség és állapot, amelyet az öregedéssel társítunk, mint például a rák, a szívbetegség és a demencia, nem elkerülhetetlen – de megelőzhető vagy akár visszafordítható. Úttörő munkája tudósok és vállalkozók új generációját inspirálta az öregedésgátló technológia lehetőségeinek felfedezésére. Akár az egészség szerelmesei, akár a kíváncsi tanulók, a Lifespan podcast betekintést nyújt az élvonalbeli, hosszú élettartamot biztosító eszközökbe, a fejlődő módozatokba és a bevált napi gyakorlatokba, amelyek segíthetnek az embereknek hosszabb, egészségesebb és teljesebb életet élni.

4 kötelező rész

A Lifespan podcast-epizódok mindegyike a hosszú élettartam témáinak széles skáláját fedi le, de ez a négy jelenti a leginkább végrehajtható lépéseket. Dr. Sinclair és LaPlante mélyen belemerülnek az öregedés tudományába, az öregedés elleni kutatás ígéretes fejlesztéseibe és a mai orvostudomány korlátaiba. Figyeld a gyakorlati tippeket, amelyeket beépíthetsz a mindennapi életedbe.

2. rész – mit és mikor egyél a hosszú életért

Amit meg fogsz tanulni Mely ételek segítenek megelőzni az öregedést, és miért fontos az étkezési idő a hosszú élettartam szempontjából.
Epizód hossza 1 óra 8 perc

Ha valaha is azon töpreng, mi a megfelelő étrend a hosszú élethez, ez az epizód neked szól. Dr. Sinclair és a LaPlante nemcsak arról szól, hogy mit kell enni, hanem azt is, hogy miért olyan fontos az időzítés. Sok tévhit kering a diétával kapcsolatban. Dr. Sinclair elmagyarázza, hogy a gyakran ajánlott napi ötszöri étkezés miért okozhat több kárt, mint hasznot az öregedésnek, és hogy a kalóriakorlátozás – a szokásosnál kevesebb kalóriát evés – hogyan hosszabbítja meg az állatok élettartamát.

Ezenkívül a társ-műsorvezetők arról is beszélnek, hogy a böjt hogyan befolyásolja a hosszú élettartam génjeit, és mely ételektől érdemes távol maradni, ha sok életkorral összefüggő betegséget szeretne elkerülni. Dr. Sinclair a húsalapú vagy növényi alapú étrenddel kapcsolatos kérdésekre is választ ad, és arra vonatkozóan, hogy a stresszt átélő növények miért előnyösek az ember számára.

3. rész – edzés, meleg, hideg és egyéb stressztényezők a hosszú életért

Amit meg fogsz tanulni Hogyan válthatják ki bizonyos stressztényezők a hosszú élettartam génjeit és lassíthatják az öregedést.
Epizód hossza 1 óra 12 perc

Ez az epizód arról szól, hogy elég kényelmetlenül érezzük magunkat ahhoz, hogy kiváltsa a hosszú élettartamot biztosító géneket, hogy növelje az élettartamot és az egészséget. A diétához hasonlóan az olyan stressztényezők, mint a testmozgás, a meleg és a hideg expozíció, Dr. Sinclair „csapások utánzóként” hatnak. A csapások utánzók olyan állapotba hozzák a testet, amely elhiteti vele, hogy veszélyben van. Ennélfogva aktiválnak bizonyos túlélési utakat a szervezetben, amelyek különböző hosszú élettartamú géneket és védőmechanizmusokat foglalnak magukban, amelyek potenciális egészségügyi előnyökkel járhatnak, többek között:

Az epizód társműsorvezetői megvitatják az erőteljes és alacsony intenzitású aerob edzés egészségügyi előnyeit, valamint az erősítő edzés fontosságát, és azt, hogy miért nem lehet megtárgyalni a napi legalább 4000 lépés megtételét. Ezenkívül Dr. Sinclair leírja, hogy mi történik a sejtszinten hideg merülések, hideg zuhanyok és szaunázás során, és hogyan segíthetik elő a hosszú élettartamot, csökkentik a mortalitást és a szív- és érrendszeri kockázatot.

5. epizód – Orvosi beavatkozások a hosszú élettartam érdekében

Amit meg fogsz tanulni A TRT, a HGH, az őssejtek és más orvosi beavatkozások előnyei és hátrányai, amelyeket a hosszú élettartam érdekében használnak.
Epizód hossza 59 perc

Ez az epizód még technikaibb és tudományosabbá válik, ahogy Dr. Sinclair és LaPlante a legújabb, élvonalbeli orvosi beavatkozásokról beszél, amelyeket ma a hosszú élettartam érdekében használnak. Bár ezek a legújabb fejlesztések az emberi egészség számos aspektusának javítása terén, hatásuk nem meggyőző.

Legyen szó tesztoszteronpótló terápiáról (TRT), humán növekedési hormonról (HGH), peptidekről, exoszómákról, őssejtekről vagy sejt-átprogramozásról, Dr. Sinclair rámutat, hogy bár ezek ígéretes rövid távú előnyöket mutattak, további kutatásokra van szükség annak teljes megértéséhez, mi történik, ha valaki hosszú távon kapja meg ezeket a kezeléseket. Ha ezen kezelések valamelyikén vesz részt, vagy fontolóra veszi ezeket, ez az epizód elengedhetetlen, hogy megismerje nemcsak előnyeiket, hanem lehetséges hátrányait is.

7. rész – az agy egészségének megőrzésének tudománya

Amit meg fogsz tanulni Milyen életmódbeli változtatások és étrend-kiegészítők lehetnek nélkülözhetetlenek az optimális kognitív funkcióhoz.
Epizód hossza 1 óra 2 perc

Ez az epizód kötelező, ha szeretné megőrizni agyának egészségét egy életen át. Az Egészségügyi Világszervezet szerint világszerte több mint 55 millió ember él demenciával – évente 10 millió új esettel. A társműsorvezetők rámutatnak, hogy bár kiderült, hogy az agy lassabban öregszik, mint a test többi része, életmódunk számos vonatkozása gyorsabban vezet a kognitív hanyatláshoz, mint gondolnánk.

Ez az epizód átfogó képet nyújt arról, mit tehet, hogy kognitív éles maradjon a későbbi években. Míg a korábbi epizódok megemlítik a NAD+ és más NAD-prekurzorok, például az NR és az NMN kiegészítésének előnyeit, ez az epizód rávilágít, hogy ezek mennyire fontosak az optimális kognitív funkció és a tartós agy egészsége szempontjából. Dr. Sinclair azt is megemlíti, hogy a metformin, a testmozgás, a diéta és az alvás milyen hatással lehet az agyra. Mint minden epizód esetében, számos tanulmányra hivatkozik – a legtöbbet laboratóriumban vagy egereken végezték –, amelyek a demencia kockázatának csökkenését és a végrehajtói funkciók javulását mutatták ki.

Bónusz: 8. epizód a fejlett egészségügyi technológiákról

Amit meg fogsz tanulni Hogyan lehet a biotracking segítségével kézbe venni az egészségét.
Epizód hossza 1 óra 10 perc

Dr. Sinclair minden epizódban különféle módokat említ annak nyomon követésére, hogy az életmódbeli döntések hogyan befolyásolhatják a biológiai életkort. A 8. részben mélyebbre merül. Legyen szó a Horváth metilációs óráról, a folyamatos glükóz monitorozásról vagy a vérvizsgálatokról, felhívja a figyelmet arra, hogy minél több adattal rendelkezik az egészségi állapotáról, annál megalapozottabb döntéseket tud hozni, és át tudja venni egészségét és élettartamát.

Amellett, hogy megvitatják a hordható érzékelők hasznosságát és a biológiai életkor mérését, kiemelik a biológiai életkor visszafordítását célzó innovatív kutatásokat, és még azt is, hogy Dr. Sinclair csapata hogyan tudta helyreállítani a látást egerekben három Yamanaka-faktort használó sejt-átprogramozás révén.

Miért érdemes hallgatni a Lifespan Podcastot?

A hosszú élet tudománya lehet száraz, nyomasztó és bonyolult, de Dr. Sinclair és társ-műsorvezetője és társszerzője, LaPlante könnyen érthető megközelítést alkalmaznak a beszélgetések során. Együtt nagyszerű munkát végeznek az összetett tudományos ötletek lebilincselő, hozzáférhető és még szórakoztató közlésében.

Az egészségi állapot növelése egy személyes utazás, melynek során ki kell találni, mely gyakorlatok és módozatok működnek a legjobban, és nyomon követni a biológiát a fejlődés nyomon követése érdekében. Ez a podcast betekintést nyújt a legújabb hosszú élettartam-kutatásba, nemcsak azt magyarázza el, hogy mi működik és mi nem, hanem azt is, hogy mi az, ami további vizsgálatot igényel. Dr. Sinclair megosztja saját és kollégái legújabb eredményeit, és elmondja, hogy a tortán lévő gyertyáknak miért nem kell az Ön biológiai életkorát tükrözniük.

Akár hosszabb ideig szeretne élni, akár optimalizálni szeretné egészségi állapotát, csökkenti az életkorral összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát, vagy egyszerűen csak többet szeretne megtudni az öregedés tudományáról, Dr.

Contents